Pokémon kaartcondities
Hoe werken grades van Pokémon kaarten?
Als je gaat zoeken op internet kom je voor de aanduidingen van de kaartcondities bepaalde termen tegen. Die termen beschrijven de conditie van de kaart. In hoeverre is de kaart gebruikt of beschadigd. Die termen kunnen redelijk verwarrend zijn. Hieronder leggen we ze graag even uit.
Bij Pokemeister houden we van kwaliteit. Je kunt er dus vanuit gaan dat onze kaarten van de beste kwaliteit zijn (Near Mint/Mint).
Alleen bij oudere en zeldzamere kaarten kan het voorkomen dat de kwaliteit toch iets minder is. Maar dat zullen we er ALTIJD bij zeggen. Dus: onze kaarten zijn zo goed als nieuw. Als het niet zo is zullen we dat altijd duidelijk aangeven in de kaartbeschrijving!
Mint (M)
De kaart is in perfecte staat. Compleet vrij van elke beschadiging, hoe klein ook. Je zult begrijpen dat dat eigenlijk nooit mogelijk is. Wij zullen onze kaarten dan ook nooit voorzien van deze grade.
Near Mint/Mint (NM/M)
De kaart is bijna perfect en komt direct uit de booster.
Maar het kan zo zijn dat je iets ziet aan de randen of de hoekjes. Dat zijn dingen die bijvoorbeeld gebeurd zijn bij het uitsnijden van de Pokémon kaart in de fabriek.
Verder zijn ze vrij van (bij normale omstandigheden zichtbare) krassen, vouwen, vuil en andere beschadigingen
Excellent (EX)
Hier kunnen de randen van de kaart licht beschadigd. Maar we hebben het zeker niet over extreme beschadigingen. Ook kan het zijn dat er op het midden van de kaart wat kleine krasjes te zien zijn of dat er wat slijtage in de vorm va een wit vlekje te zien is.
Wanneer wij een kaart een Excellent grade geven zullen we in de beschrijving altijd aangeven waarom we dat hebben gedaan. Daarnaast nemen we duidelijke detailfoto's op.
Very Good (VG)
Hier zie je echt wel wat beschadigingetjes. Dat kan aan de randen zijn, maar ook in het midden van de kaart. Het kan bijvoorbeeld ook een verder perfecte kaart zijn die een zichtbaar vouwtje heeft opgelopen.
Wanneer wij een kaart een Very Good grade geven dan zullen we in de beschrijving altijd aangeven waarom we dat hebben gedaan. Daarnaast nemen we duidelijke detailfoto's op.
Lagere grades
Er wordt ook nog gebruik gemaakt van lagere grades. Maar kaarten van die gradatie zul je niet op onze website tegenkomen.